Wat kost een Videograaf voor jouw bruiloft?

videografen samen met bruidspaar

Wat kost een videograaf? Ho ho, even terug want… Gefeliciteerd! Je bent verloofd en gaat trouwen. Oh yess het plannen van een bruiloft is super leuk, maar let’s be honest, er komen veel kosten bij kijken. Je kunt jouw trouwdag natuurlijk helemaal invullen op je eigen manier. Maar 1 ding weten wij zeker: een videograaf is een must!

In elk segment is er wel een videograaf te vinden. Het verschil zit hem vaak in aanwezigheid, verwerken van audio, storytelling en ervaring. Deze blog gaat puur over de kosten en hoe deze zijn opgebouwd. Hoe je de best passende videograaf vindt voor jouw bruiloft lees je in een andere blog!

Wat kost een videograaf gemiddeld?

Sommige bruiloft videografen werken met een uurtarief, andere met een pakketprijs. Waar je bij een uurtarief rekening mee moet houden is dat de videograaf naast zijn aanwezigheid, minimaal hetzelfde aantal uren bezig is met de montage van jullie trouwfilm.

Bij Creative Dreamers werken wij met een pakketprijs. Wij hebben een basis pakket samengesteld, maar je kunt ook nog verschillende opties toevoegen.

Uiteindelijk maak je een afweging tussen jouw budget en uiteindelijke verwachting van de trouwfilm.

wat kost een videograaf

Waar hangt de prijs vanaf?

De prijs van een videograaf is afhankelijk van de volgende punten:

  • Aantal uur aanwezig op jullie bruiloft
  • 1 of 2 videografen (een 2de videograaf wordt ook wel een second shooter genoemd, daarover in deze blog meer uitleg)
  • Worden geloftes en/of speeches opgenomen met professionele audio apparatuur?
  • Hoe is de nabewerking van de video; wordt er gefilmd in een automatische stand of gaat de videograaf de beelden professioneel color graden?
  • Ontvang je een trouwfilm met beelden op chronologische volgorde? Of een dynamische highlight film?
  • Mag je achteraf nog wijzigingen aanbrengen in de film?
  • Zit er licentie vrije muziek onder de video zodat je hem kunt delen op social media?
  • Wordt er gefilmd met een drone?
  • Ontvang je achteraf al het ruwe (onbewerkte) materiaal?
  • Zijn reiskosten bij de prijs inbegrepen?

Alle bovenstaande punten hebben invloed op de uiteindelijke kosten van een videograaf. Een pakket zal gemiddeld zo’n 1250 – 4000 euro zijn. Dit is een hoop geld, maar je krijgt hier wel een herinnering voor altijd voor terug. De emotionele waarde van een trouwfilm is daarom echt onbetaalbaar.

Wat veel bruidsparen zich niet beseffen is dat het meeste werk van een trouwfilm zit in de montage. Hier gaan echt uren en uren werk inzitten. In een trouwdag zit over het algemeen zo veel tijd en aandacht, het is fijn dat je dit ook in de trouwfilm terugziet. Zo is het echt een kunstwerkje en kers op de taart van jullie dag. Deze film ga je 100% nog ontelbaar keer bekijken. Wat kost een videograaf? Dat is echt afhankelijk van wat jouw verwachting is en welke punten worden aangeboden.

Eigen ervaring

Wij als videografen zijn natuurlijk ‘een beetje’ bevooroordeeld als het gaat om de keuze voor een videograaf op je bruiloft haha. Toch hebben wij na onze eigen bruiloft ECHT kunnen ervaren hoe het is om voor een videograaf te kiezen. De dagen vliegen aan je voorbij, zeker bij een destination wedding, en achteraf voelt het als een wervelwind aan memories.

Vrijwel direct na de bruiloft konden wij al niet wachten op onze trouwfilm. Het herbeleven van zo’n geweldig moment is iets waar wij echt naar uitkeken. En met de video kan dat gewoon! Het is echt een hele andere ervaring dan foto’s. Dit wil je zeker ook hebben van je bruiloft, maar een video kan je echt helemaal terug brengen in het moment. Waarom een videograaf echt een aanvulling is op een fotograaf vertellen wij hier.

Videografen bruiloft Anne-Jan en Nerissa

Conclusie

Een videograaf voor jouw bruiloft is een aanvulling op een fotograaf en levert een extra resultaat: een trouwfilm. Dus wat kost een videograaf? De kosten zijn bij Creative Dreamers gemiddeld 3800 euro. Hiervoor ontvang je een 8 min highlight trouwfilm, 12 uur aanwezigheid, hoge kwaliteit apparatuur, audio en nabewerking. En de reiskosten binnen NL zijn vergoed.