Waarom het scheepvaartmuseum dé locatie is voor jullie bruiloft

Getting married in The Scheepvaartmuseum

Trouwen is een super speciaal moment in je leven, en het vinden van de perfecte trouwlocatie kan een uitdaging zijn. Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke locatie voor jouw grote dag, dan kan Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam wel eens de perfecte keuze zijn!

The Scheepvaartmuseum, is een prachtige en historische locatie gelegen in het hart van Amsterdam. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw dat ooit de Nederlandse Admiraliteit huisvestte, waardoor het een unieke en onvergetelijke setting vormt voor een bruiloft.

Indrukwekkende Architectuur & Omgeving

Ceremonie setup Scheepvaartmuseum

Een van de belangrijkste redenen om te trouwen in Het Scheepvaartmuseum is zijn indrukwekkende architectuur en omgeving. De grote zaal van het gebouw, met zijn hoge plafond, prachtige kroonluchters en historische schilderijen, is echt een adembenemende ruimte die perfect is voor een huwelijksceremonie. Het Open Plein van het museum, dat een prachtig glazen dak heeft en plaats biedt aan maximaal 250 gasten, is een andere populaire keuze voor huwelijksceremonies en -recepties.

Het spectaculaire glazen dak is uitgerust met 868 lichtjes. Onder deze sterrenhemel kan elke gewenste sfeer worden gecreëerd voor een prachtig diner of een onvergetelijk feest. En ook…, de perfecte omgeving voor jullie trouwfilm.

Buiten ruimtes

Naast de prachtige binnenruimtes heeft Het Scheepvaartmuseum ook prachtige buitenruimtes die perfect zijn voor een zomerse bruiloft. Het drijvende terras van het museum kijkt uit over de Amsterdamse grachten en biedt een mega mooie achtergrond voor trouwfoto’s. De buitenruimtes zijn perfect voor cocktails, recepties en zelfs buitenhuwelijksceremonies.

Captured by Lot 203 websize

Flexibiliteit van de locatie

Een andere reden om Het Scheepvaartmuseum als trouwlocatie te kiezen, is de flexibiliteit. Het museum biedt verschillende evenementenruimtes en kan bruiloften van alle maten en stijlen organiseren. Of je nu een intieme ceremonie met naaste familie en vrienden wilt of een groot feest met honderden gasten, het ervaren team van het museum kan je helpen om de perfecte dag te creëren.

Captured by Lot 69 websize 1

Ervaren team van professionals

Het ervaren team van professionals van het museum is toegewijd om jullie trouwdag zo speciaal en stressvrij mogelijk te maken. Van het helpen bij het kiezen van de perfecte evenementenruimte tot het coördineren met leveranciers en het creëren van op maat gemaakte menu’s, de trouwplanners van het museum werken met jullie samen om ervoor te zorgen dat jullie droombruiloft werkelijkheid wordt.

Captured by Lot 130 websize

Culinair

Het Scheepvaartmuseum heeft een eigen keuken en banketbakkerij. Van de koffie en gerookte vis tijdens de lunch tot kleurrijke hapjes tijdens het aperitief en luxe dinergerechten, alles komt vers uit eigen keuken. De chef-kok legt de nadruk op Dutch Cuisine: prachtige regionale en seizoensgebonden producten geïnspireerd op onze eigen Nederlandse keuken en eetcultuur.

Extra ervaringen

Naast de tentoonstellingen biedt de locatie ook verschillende extra ervaringen die jullie trouwdag nog specialer kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld een privétour boeken door de collectie van het museum, een rondleiding met gids door de grachten van Amsterdam of zelfs een traditionele Nederlandse haringproeverij.

Captured by Lot 7 websize

Ondersteuning van een culturele instelling

Tot slot is trouwen in Het Scheepvaartmuseum ook een geweldige manier om het museum en haar missie te ondersteunen. Het museum is een non-profit organisatie die afhankelijk is van donaties en inkomsten uit evenementen om haar educatieve programma’s en tentoonstellingen te ondersteunen. Door het museum te kiezen als jullie trouwlocatie, creëer je niet alleen een onvergetelijke dag voor jezelf en jullie gasten, maar ondersteun je ook een belangrijke culturele instelling.

Conclusie

Kortom, trouwen in Het Scheepvaartmuseum is een unieke en onvergetelijke ervaring die geschiedenis, cultuur en romantiek combineert.

Het prachtige gebouw en de omgeving, flexibele evenementenruimtes, ervaren trouwplanners en educatieve tentoonstellingen maken het een unieke trouwlocatie die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.

Bovendien ondersteun je door te trouwen in Het Scheepvaartmuseum een belangrijke culturele instelling en draag je bij aan haar missie.

Dus, als u op zoek bent naar een trouwlocatie die echt speciaal en onvergetelijk is, overweeg dan Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!

Location: @events_hetscheepvaartmuseum
Weddingplanner: @angeliquebruijnesteijn_wedding
Babs: @babs_benny
Videographer: @creativedreamers.nl
Photographer: @captured.bylot
MUAH: @salonlxl
Harpist: @merelnaomiharp
Flowers: @bloemenservicenederland
Styling: @thebridalblush
Bridalcake: @zinasbakery
Dress: @lauravanrooijbridalcouture
Suit: @suitsupply
Rings: @ringsoflove_trouwringenthuis
Couple: @ninavanbeekl @martin.vn.bk