Trouwen in Italië

altaar trouwen italië

Is het jullie droom om te trouwen in Italië? Dat begrijpen wij helemaal! Als trouw videografen hadden wij het geluk om twee prachtige bruiloften te filmen in Toscane.

Een intieme bruiloft georganiseerd door Roos van Trouwen in Toscane, en een 3-daagse bruiloft georganiseerd door de bruid herself!

In deze blog laten wij graag de trouwfilms zien die we hebben hebben gemaakt. Wie weet vind je de locatie prachtig, of de band? Heerlijk om inspiratie op te doen, of gewoon even lekker weg te dromen.

Toscaanse bruiloft: de ultieme droom

Demelsa & Tom hadden al forever de droom om in Italië te trouwen. Zij kozen voor Villa Boscarello in Trequanda, Toscane. Een geweldige locatie om met vrienden en familie te verblijven tijdens de bruiloft.

Drie dagen lang vierden zij hier de liefde. Het werd een echte mini vakantie voor iedereen. De eerste dag verzorgden zij een pizza-party, waarna de gasten genoten van een speeches en een pubquiz.

Dag 2 begon super relaxed met een gezamenlijk ontbijt. Vervolgens kon iedereen zijn eigen ding doen. Lekker hangen bij het gigantische zwembad, of een dorpje in de buurt verkennen.

groepsfoto trouwen in toscane

In de namiddag kon het eerste feest beginnen: een echte poolparty bij het gigantische zwembad. Als je gaat trouwen in Italië is dat toch wel mega leuk om te doen. Vervolgens waren er allerlei leuke spellen georganiseerd, een cocktail hour en een low key BBQ.

Dag 3 was dé dag! Lekker samen wakker worden en ontbijten. Terwijl de bruid begon met haar make-up ritueel, was de bruidegom nog lekker fietsen met zijn vrienden over de glooiende heuvels.

Aan het einde van de dag begon de ceremonie. Nog steeds flink warm, maar het licht was prachtig. Ach ja, ook dat is trouwen in Italië haha! De bloemen werden verzorgd door Kellen Lauxen Designer. Na een korte ceremonie, was er een gezellige borrel met live muziek aan het zwembad.

feest bruid trouwen in toscane

Vervolgens een prachtig diner waarbij de bruid aan het einde werd opgehaald door een ijsco kar! Hoe leuk is dat? Het feest ging helemaal los met The Gloves Band. Deze party band is echt een aanrader wanneer je besluit te trouwen in Italië. Ze wisten echt hoe je een feestje kunt bouwen met de gasten, zo leuk om te zien.

Sowieso was het echt een feestje om deze bruiloft te filmen. We kunnen de locatie dan ook zeker aanraden aan toekomstige bruidsparen! Mocht je nog vragen hebben over iets wat je hebt gezien in de video, laat dit dan vooral weten!

Trouwen in Italië: intiem feest van de liefde

Het prachtige huwelijk van Manon & Michiel vond plaats in Monteriggioni. Deze locatie voelde als een real life schilderij. Op de ongedwongen locatie Borgo di Brandi konden alle gasten verblijven.

Het bruidspaar koos voor een intiem gezelschap, wat zorgde voor een hele fijne bubbel van liefde. De planning lag bij Roos van Trouwen in Toscane.

drone foto middag trouwen italië

De dag van de ceremonie begon super relaxed. Een gezellige lunch met elkaar en vervolgens verdween de bruid in de make up. De gasten hingen nog lekker bij het zwembad en na een fijne middag was het moment dan echt daar!

De first look van de bruid en de bruidegom was magisch. Na een beetje druilerige morgen (yes, helaas kan ook dat gebeuren wanneer je gaat trouwen in Italië), brak de zon spontaan door. Een gouden licht straalde over iedereen heen. Wauw echt prachtig was dat.

proost diner trouwen italië

De ceremonie werd geleid door Marina. Haar stem hoor je ook terug onder de video. Er was mooie live muziek en de zon bleef maar stralen. Een gezellige borrel vol heerlijke borrelplanken werd verzorgd door Chef Novella. Zij organiseerde ook de lunch en het diner. Hmmm dat is wel een voordeel aan trouw videograaf zijn, je kunt al het heerlijke eten mee proeven.

Het feest ging vervolgens los onder leiding van een DJ. Wij konden bijna niet stoppen met filmen op dit heerlijke feestje. We kunnen deze locatie dan ook zeker aanraden aan toekomstige bruidsparen! Mocht je nog vragen hebben over iets wat je hebt gezien in de video, laat dit dan vooral weten!