Dit zijn dé trends in de bruiloftsindustrie voor 2023

Are you ready om in stijl “I do” te zeggen? Van duurzame opties tot alternatieve locaties en van kleurrijke paletten tot minimalistische decoratie. Wij geven je hierbij de inside scoop over de leukste bruiloftstrends van het jaar. Of je nu gaat trouwen of gewoon dol bent op trouwinspiratie. Let’s start met de nieuwste en beste trends die jouw grote dag onvergetelijk zullen maken.

Trouwen in Toscane film

Bruiloften worden steeds persoonlijker en intiemer, en er wordt meer aandacht besteed aan het creëren van unieke en onvergetelijke ervaringen voor het bruidspaar en hun gasten. Hier zijn enkele trends die we kunnen verwachten in de bruiloftsindustrie in 2023.

Duurzaamheid en bewustzijn, onze favo bruiloftstrend dit jaar!

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp in onze samenleving en zal in 2023 ook (finally) zijn weg vinden naar de bruiloftsindustrie. Bruidsparen kiezen steeds vaker voor duurzame opties zoals biologisch eten, milieuvriendelijke decoraties en vintage kleding. Er zal ook meer aandacht worden besteed aan het verminderen van afval en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van een bruiloft. Door te kiezen voor duurzame opties kunnen bruidsparen bijdragen aan een betere wereld, terwijl ze ook een unieke en persoonlijke bruiloft hebben. Ben je opzoek naar een weddingplanner die je hierbij kan adviseren en inspireren? Kijk dan naar Greenweddings!

Alternatieve locaties

Traditionele trouwlocaties zoals kerken en hotels zijn nog steeds populair, maar bruidsparen kiezen steeds vaker voor alternatieve locaties die meer bij hun persoonlijkheid passen. Denk aan een romantische ceremonie op het strand, een feest in een industriële loods of een intieme ceremonie in het bos. De locatie kan een grote invloed hebben op de sfeer en stijl van de bruiloft, dus het is belangrijk dat jullie kiezen voor een locatie die bij je past.

Meer kleur

Wit is nog steeds de traditionele kleur voor bruidsjurken en decoraties, maar in 2023 zullen we als bruiloftstrend meer kleur zien. Bruidsparen kiezen vaker voor gedurfde kleuren en patronen in hun kleding, bloemen en decoraties. Van gedurfde pastelkleuren tot felle neonkleuren, bruidsparen zullen op zoek gaan naar manieren om hun persoonlijkheid en stijl te laten zien.

Videografen bruiloft Anne-Jan en Nerissa

Minimalistische decoraties

Minimalisme is al een paar jaar een trend en deze trend zal zich in 2023 ook doorzetten in de bruiloftsindustrie. Bruidsparen kiezen vaker voor eenvoudige en minimalistische decoraties zoals kaarsen, lantaarns en kleine boeketten. Door te kiezen voor minimalistische decoraties kunnen bruidsparen een chique en elegante uitstraling creëren, terwijl ze ook geld besparen op decoraties die na de bruiloft vaak toch weggegooid worden.

Technologie

Technologie zal in 2023 een grotere rol spelen in de bruiloftsindustrie en is daarom echt een bruiloftstrend voor dit jaar. Denk aan het gebruik gebruik van drones om prachtige luchtfoto’s en video’s van de bruiloft te maken. Technologie kan een fantastische manier zijn om jouw bruiloft uniek te maken en te zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor jou en jouw gasten.

drone foto middag trouwen italië

Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van gepersonaliseerde trouwwebsites en apps om het planningsproces en de communicatie te vergemakkelijken. De mogelijkheden zijn eindeloos en we kunnen niet wachten om te zien hoe technologie de trouwbranche zal verrijken in 2023 en daarna!

2023 belooft een spannend jaar te worden voor de bruiloftsindustrie, met een nadruk op duurzaamheid, persoonlijkheid en het creëren van unieke ervaringen. Bruidsparen kunnen kiezen uit alternatieve locaties, meer kleurrijke en gedurfde decoraties en kunnen technologie inzetten om hun bruiloft nog specialer te maken. Wat de bruiloftstrends ook zijn, het belangrijkste is dat jullie een bruiloft kiezen die bij je past en waar je nog jarenlang met veel plezier op terug kunt kijken.
Wij kijken onwijs uit naar de creatieve en inspirerende bruiloften die in 2023 zullen plaatsvinden!

Ben je opzoek naar een trouwvideograaf voor jouw bruiloft en ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in!