Bruiloft videograaf: Yes or No?

bruiloft videograaf

Bruiloft videograaf: wat is het?

Een bruiloft videograaf is de persoon die verantwoordelijk is voor jullie trouwfilm. Waar een trouwfotograaf jullie voorziet van prachtige foto’s, zorgt een videograaf voor een bijzondere trouwfilm. Een bruiloft videograaf filmt met een video camera en soms met een drone.

Tegenwoordig ziet deze video camera er eigenlijk hetzelfde uit als de fotocamera van de fotograaf. Soms gebruikt een videograaf een gimbal. Dit is een apparaat waar je een video camera kunt inzetten, waardoor je super stabiele beelden krijgt. Dit zorgt vaak voor dat cinematische effect in een trouwfilm, eigenlijk alsof je naar een bioscoopfilm zit te kijken.

Videograaf bruiloft: een aanvulling op een trouwfotograaf?

Wanneer je gaat trouwen wordt een trouwfotograaf eigenlijk standaard toegevoegd aan het lijstje leveranciers. Logisch ook, want de foto’s zijn een prachtige herinnering aan zo’n mooie en bijzondere dag. Een bruiloft videograaf wordt vaak gezien als een extraatje. Goed om te weten is dat het echt iets totaal ander is!

Nu wij zelf getrouwd zijn kunnen we uit eigen ervaring spreken dat een fotograaf en videograaf even belangrijk zijn. Mijn moeder zei zelfs: als ik moet kiezen, kies ik voor de video!

Het verschil tussen foto en video is dat je momenten op video levendiger kunt vastleggen. Bewegend beeld (in combinatie met geluid) heeft de kracht je echt terug te brengen naar het moment. Je hoort de geluiden van de omgeving, de geloftes die je naar elkaar uit hebt gesproken, of een speech van een belangrijk persoon. De combinatie hiervan geeft een diepere dimensie aan de trouwfilm. Een dimensie die je niet op een foto kunt vastleggen. Daarom is een videograaf voor je bruiloft is zeker een aanvulling op een trouwfotograaf.

Videograaf bruiloft: Hoe moet je kiezen?

Belangrijk bij het kiezen van een bruiloft videograaf voor jullie bruiloft is natuurlijk de stijl van de video. Stijlen in trouwfilms variëren vaak van meer realistische video’s tot dynamische cinematische films. Vind je het gaaf om een bepaalde sfeer over te brengen of hou je meer van een chronologische volgorde in de video? Wil je graag gesproken tekst in de film of alleen muziek? En wat vind je van de kwaliteit van de beelden, de kleuren en het geluid?

Gelukkig heeft elke bruiloft videograaf wel een porfolio op zijn website staan met zijn video’s. Hierin kun je goed kijken of de stijl bij je past. Wij vinden het fijn om altijd een uitgebreide kennismaking te doen om er precies achter te komen wat jullie mooi vinden in een trouwfilm. Op deze manier kunnen we zorgen dat het resultaat perfect aansluit bij jullie verwachten, en dat is voor iedereen fijn.

En ook niet onbelangrijk: de klik die je hebt met je bruiloft videograaf! Het is heel belangrijk dat je je prettig voelt als bruidspaar op jullie trouwdag. We zijn er bij op intieme momenten, dat maakt ons werk zo bijzonder, maar daar moet jij je wel 100% goed bij voelen. Maak daarom altijd even kennis met de bruiloft videograaf om te kijken of het gevoel wederzijds goed zit.

Trouwfilm: makkelijk delen met vrienden en familie?

Een videograaf op je bruiloft zorgt er ook voor dat vrienden en familie die niet aanwezig kunnen zijn, de dag alsnog mee kunnen maken. Een trouwfilm is echt een weerspiegeling van jullie dag, en geeft daarmee een goed beeld van de hoogtepunten. Heb je bijvoorbeeld veel vrienden en familie in het buitenland waarvoor het moeilijk is om aanwezig te zijn? Dan is een trouwfilm echt een uitkomst.

Dit was bijvoorbeeld het geval bij Anna & Gabriel. Gabriel komt uit Brazilië en Anna uit Duitsland. Door omstandigheden kon helaas niet iedereen aanwezig zijn. Wij vonden het daarom zo speciaal dat ze ons hadden gekozen om juist hun dag mooi vast te leggen. Gabriel vertelde ons later dat zijn hele familie bij het laten zien in tranen was… Dat maakt ons werk zo waardevol!

Maar ook juist voor aanwezigen gasten is een trouwfilm echt geweldig leuk om te laten zien achteraf. Wij zorgen er altijd voor dat iedereen mooi in beeld is gebracht, waardoor het voor iedereen een herinnering is aan het beleefde sprookje.

Vind je het leuk om een korte trailer te delen op instagram of facebook? Ook dat kan natuurlijk! We zorgen voor een kort filmpje van zo’n 45 seconde die je echt met iedereen kan delen. Vaak is een bruiloft echt een kunstwerkje, dus hoe leuk om dat juist te delen met iedereen als inspiratie.

Bruiloft videograaf Creative Dreamers

De beste & leukste leveranciers: waar vind ik die?

Met Creative Dreamers zijn wij als bruiloft videograaf met trots aansloten bij de lievelingsleveranciers van Girls of Honour. Deze verzamel website heeft allerlei leuke leveranciers voor moderne bruidsparen. Alle Lievelingsleveranciers zijn LHBTI+ vriendelijk. Neem hier zeker een kijkje als je op zoek bent naar iets speciaals.

Conclusie

Deze trouwfilm is echt by far het mooiste dat we van de bruiloft hebben!” – Manon & Michiel

Een bruiloft videograaf zorgt 100% voor de mooiste herinnering van jullie dag. Een trouwfilm vol liefde, spontaniteit en geluk. Nu wij zelf zijn getrouwd en onze trouwfilm hebben ontvangen, weten wij echt zeker dat dit klopt! En ook van onze bruidsparen horen wij keer op keer dat een trouwfilm een van de meest waardevolle dingen is die ze overhouden aan hun dag. Los van de prachtige herinneringen in je gedachte natuurlijk. Zo’n bijzondere dag wil je echt nog een miljoen keer beleven. Het antwoord op de vraag: Bruiloft videograaf: Yes or No? Is daarom volmondig YES!

Toch nog wat meer informatie nodig?

Op onze pagina met veelgestelde vragen over een bruiloft videograaf vind je alle antwoorden die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Een persoonlijke klik is ook van belang, daarom kun je ons altijd even bellen om te kletsen en te kijken of dit er is!