Welke apparatuur gebruikt een trouwvideograaf?

Trouwvideograaf apparatuur

Een trouwfilm is een hele bijzondere herinnering voor nog vele jaren. Daarom is niet alleen het resultaat van de film belangrijk, maar ook de kwaliteit van de beelden. Naast de keuze voor goede camera’s wil je als videograaf op een bruiloft ook niet te veel aandacht trekken. Hoe wij dit oplossen en wat voor apparatuur wij als trouwvideograaf gebruiken vertellen wij in deze blog.

Trouwvideograaf: Camera + lenzen

Wanneer je bij Creative Dreamers een trouwfilm boekt ben je gegarandeerd van de hoogste kwaliteit camera apparatuur.

Wij filmen met een Sony A7siii. Dit ziet eruit als een ‘gewone’ fotocamera, maar heeft super goede specificaties voor het filmen en dus een videograaf. Met deze camera kunnen wij 4K beelden schieten.

Dat betekent dat je de beelden van jouw trouwfilm kunt afspelen op een 4K-resolutie tv. Jouw trouwfilm is dus super toekomst proof, en je kunt de beelden mega groot vertonen (leuk dus om een premiere te doen op een groot beeldscherm!)

Qua lenzen werken wij met 2 soorten. Een lens is een allround lens (24-70 mm) waarmee je zowel wijd als dichtbij kunt filmen. Kies je voor een extra videograaf dan filmen wij ook nog met een telelens (85 mm). Hiermee kun je heel dichtbij komen (zonder dichtbij te hoeven staan). Daarnaast zorgt deze lens voor een hele mooie scherpte / diepte in het beeld (denk aan de portretmodus op je iphone). Perfect om emoties tijdens de ceremonie te vangen. En dat zonder in de weg te staan van jouw gasten.

Veel bruidsparen vinden het spannend om een trouwvideograaf te boeken, omdat ze bang zijn dat deze te veel in de weg gaat lopen met de fotograaf. Of dat een videograaf het zicht van de gasten blokkeert.

Dit zijn allemaal hele logische gedachten, maar hier hoef je je totaal geen zorgen over te maken! Wij zorgen er altijd voor dat we even met de fotograaf afspreken wie waar zal staan. Sowieso zijn we gewend aan elkaars aanwezigheid en geven we elkaar de ruimte zonder dat dit ten koste gaat van iemands beelden.

Daarnaast zijn wij ons super bewust van onze rol en de gasten. We proberen altijd vanuit een onopvallende hoek te filmen waarbij de gasten (en jullie als bruidspaar) zo min mogelijk worden gehinderd.

Trouwvideograaf: Extra’s

wat kost een videograaf

Naast een camera en goede lenzen, werk je als trouwvideograaf vaak met een gimbal. Dit is een soort kleine ‘stellage’ waar je je camera in kunt zetten. Het is een stabilisator voor je camera. Dit zorgt ervoor dat je met de camera hele vloeiende beelden kunt maken. Dit zorgt uiteindelijk voor dat cinematische effect in je trouwfilm.

Op de foto hierboven zie je bij Anne-Jan hoe zo’n gimbal eruit ziet. Wanneer Nerissa als tweede videograaf aanwezig is, filmt zij ‘hand-held’. Dit bekend dat je vanuit de handen filmt. Dit zorgt vaak voor intiemere beelden.

De combinatie zorgt in de trouwfilm uiteindelijk voor een fijne dynamiek tussen authentieke intieme beelden en mooie gestabiliseerde shots.

Trouwvideograaf: Geluids apparatuur

In onze trouwfilms werken wij altijd met hoge kwaliteit geluidsopname apparatuur. Zo kunnen wij de omgevingsgeluiden opnemen, of de live muziek tijdens jullie ceremonie.

De vogeltjes uit de omgeving, de wind door de bomen. Alle geluiden die op jullie trouwlocatie (en trouwdag) zijn dragen bij aan de herbeleving van jullie trouwdag op een later moment.

Ook kunnen we als jullie dit mooi vinden, geloftes en/of speeches opnemen. Dit doen we met hele kleine clip-on microfoontjes (een witte en een zwarte). Zo kunnen we deze bijzondere woorden gebruiken in jullie trouwfilm.

De combinatie van beelden met deze gesproken tekst vormen een prachtig geheel waardoor je bij het kijken van je trouwfilm echt weer helemaal wordt teruggebracht in het moment.

Trouwvideograaf: Drone

drone foto middag trouwen italië

Bij Creative Dreamers zijn wij gespecialiseerd in het maken van drone beelden. Hoe leuk is het daarom om tijdens jullie trouwdag ook wat gave shots te maken? Dit kunnen overzichtsbeelden zijn van jullie locatie, of bijv. tijdens de receptie, lunch of diner. Wij filmen altijd op een moment of manier dat jullie en de gasten er geen last van hebben.

In onze trouwfilms zitten standaard drone beelden inbegrepen!

We hebben alle vergunningen hiervoor en checken altijd met de locatie of het ook echt kan en mag.

Conclusie

Welke apparatuur een trouwvideograaf gebruikt is afhankelijk van de videograaf en jullie wensen. Bij Creative Dreamers gebruiken wij standaard hoge kwaliteit camera’s en lenzen, een gimbal (stabilisator), geluidsopname apparatuur en een drone.

Hierdoor kunnen wij een dynamische cinematische trouwfilm maken, die toekomstproof is en jullie telkens weer meeneemt naar jullie bijzondere moment.